Breeveld

Breeveld

Als ik weer eens iemand tegenkom die net als ik helemaal enthousiast wordt over tuinen en ik vertel dat ik een volkstuin heb, wordt er negen van de tien keer gevraagd op welk volkstuincomplex ik dan zit. Dan hoef ik alleen maar te zeggen bij de Natuurplas en dan is ook steevast het antwoord, o dat vind ik altijd zo mooi erbij liggen!

En dat vind ik nou ook, het is natuurlijk het enige antwoord wat mogelijk is in mijn ogen. Want naast het stukje grond wat de tuinders pachten, hebben we natuurlijk ook de zorg over het onderhoud van de hagen, paden en sloten en niet te vergeten het Praathuis. Daar hebben we allemaal commissies voor, waarin allemaal tuinders hun mannetje staan op het gebied van verfbeurten, grasmaaien, snoeiwerk en ja, ook poetsen van het Praathuis.
Naast dat het er inderdaad keurig bij ligt, geeft het een bron aan warmte en hartelijkheid. Dat wordt ook verzorgd door de tuinders zelf. Elke ochtend is er de mogelijkheid een kopje koffie met elkaar te drinken in het Praathuis en daar lopen veel tuinders binnen. Dit koffie drinken is een enorme lokker voor mij. Ik haal daar veel positieve energie vandaan!

Ons complex heeft een winkeltje waar zaden, stokken, tuinaarde en mest kan worden gekocht. Ook hebben we een tuinder die plantjes aanbiedt: sla, andijvie, tomaten, komkommer etc. Dat vindt ook gretig aftrek.

Op zaterdagen staat ’s ochtends altijd het hek open en mocht u belangstelling hebben voor een tuin,
loop dan eens aan bij het Praathuis, de koffie staat klaar om half 10!