2019 Algemeen werk

2019 Algemeen werk

Op zaterdag 14 september verzamelden zich vanaf 9.00 uur ongeveer 30 tuinders om met elkaar een ochtend aan de slag te gaan met diverse klussen in het algemeen belang.

Eigenlijk teveel om op te noemen maar toch een kleine poging: de kantine binnen en buiten, dakgoten, kruiwagenberging recht zetten en schoonmaken, schoeiing herstellen, onkruid verwijderen uit het grind, terugsnoeien van de bomen, haag knippen, buxus verwijderen bij de ingang, brievenbus monteren aan het hek, timmerwerk bij de werkplaats en zeecontainer recht zetten en toegangshek schoonmaken.

Het was prachtig zonnig weer met een lekker temperatuurtje. Toen het om 10.30 uur tijd was voor koffie/thee met appeltaart of cake, waren we al flink op dreef. Daarna hebben we nog anderhalf uur doorgepakt en was zo’n beetje alles klaar. De taken waren vooraf verdeeld, maar iedereen sprong bij waar haar/zijn hulp gewenst was. Dat was mooi om te zien. Er zaten op enig moment wel 10 mensen op het grind (sommigen met kussentje) om al het gras plukje voor plukje eruit te trekken!

Een grote aanhanger vol snoeiafval voor de stort en diverse zakken met buxusresten waren stille getuigen toen wij allemaal rond 12 uur genoten van de heerlijke courgette- of tomatensoep, gemaakt door onze evenementencommissie. We hadden met elkaar op een gezellige manier een goed stuk werk verzet en dat was goed te zien!

Iedereen dank voor zijn inzet en graag tot de volgende keer in maart 2020. Ik hoop dat dan ook anderen hun steentje bijdragen, want het algemeen werk is in ieders belang!

Theo Edelbroek